torsdag 14 februari 2013

Anna klädd i blodAv Kendare Blake
Titel: Anna Klädd i Blod
Original Titel: Anna Dressed in Blood
Del: 1
Serie: JA
Sidor: 282
Utgiven: 2011
Förlag: Fenix
Första meningen: Det flottiga, bakåtstrukna håret är dödsavslöjande - och då skojar jag inte.

Cas är en spökjägare vars jobb är att hitta spöken som hemsöker och dödar folk, och döda dem. Trodde ni kanske de var genomskinliga så man inte kunde röra dem? Pfft, då trodde ni fel. På utsidan kan han verka som en rätt normal tonåring, men han stannar aldrig tillräckligt länge på ett ställe för att hinna få några vänner. Hela hans liv har egentligen gått ut på att hämnas sin far, som också var en spökjägare, men som blev dödad på ett rätt otrevligt sätt av ett rätt så otrevligt spöke.
Och nu har Cas kommit för att döda Henne. Anna. Anna klädd i blod. Som slitit alla som hon fått tag i stycken och som har en fruktansvärd historia bakom sig som ingen vet om. Om han klarar henne så vet han att han är redo att möta spöket som dödade hans far (att han inte har någon aning om var det spöket är någonstans är ett senare problem).
Men Anna är starkare än vad han trott. Mycket starkare. Kanske till och med för stark?
Och dessutom får Cas några vänner, som han faktiskt kan lita på. Han kanske inte ens vill flytta igen. Allt hänger på om Anna dödar honom eller om han dödar henne.
Och, dessutom, av någon helkonstig anledning, så väljer Anna att inte döda honom när hon hade chansen. Frågan är bara varför.
______________________________________________________________________________

Ehehehe...jag har en pinsam sak att avslöja. Jag har totalt undvikit att läsa recensioner på boken, jag har bara läst omdömet (som är det viktigaste) och jag hade inte ens läst baksidan på boken (eller jag hade gjort det, men inte särskilt noggrant tydligen), men var det bara jag som var helt bombsäker på att Cas var en tjej? D:
Jag fattade det inte ens förrän efter typ tio sidor. Eller, efter tio sidor började jag misstänka att något var mysko, och vi sida femton blev jag säker. Ingen tjej kan heta Theseus Cassio.

Och när jag fick veta att Cas var en kille (*mindblow*) blev plötsligt historien mycket intressantare. För det första älskar jag hans berättarröst. Den låter så fin och äkta. Låter som en typ jag skulle kunna lite på utan att blinka. Dessutom så älskar jag hans relation med sin mamma. Det är ärligt talat inte ofta man ser en kille som bor ensam med sin mamma, alla andra möjliga kombinationer, men just son och mor brukar vara ovanlig.

Och relationen mellan Cas och Anna är ju bara för underbar. Från början tyckte jag bara hon var ett monster, och jag trodde att hon var helt ond igenom och att hela boken skulle gå ut på att hitta något hemskt sätt att döda henne på. Men sen när jag fattade att hon faktiskt hade känslor, så blev det hela om möjligt ÄNNU mer intressantare. Alltså, boken bara steg och steg i mina ögon. Slutet var en riktig nagelbitare, man kunde inte sluta läsa. Och jag ville inte att den skulle ta slut D:

Men den är egentligen rätt så hemsk. Jag tänkte inte så mycket på det, men allvarligt, folk blir slitna i stycken. Om den här blir en film kommer jag blunda hela tiden (skojar bara, men jag kommer antagligen spy upp mina inälvor). Författaren kunde gjort lik-scenerna läskigare än vad de var. I slutet blev den lite så där härligt creepy så som jag ville att den skulle vara. Men den kunde gott fått vara det under hela boken. Den var inte tillräckligt läskig, helt enkelt. Jag vet att det egentligen inte är en skräckhistoria, men i alla fall, JAG var sugen på att läsa något läskigt.

Men boken var verkligen bra. Jag blev imponerad, den var mycket bättre än vad jag trodde den skulle vara (kan ha varit för att jag trodde huvudpersonen var en tjej *klantig*) och språket var mysigt och spännande, och man var som i en speciell stämning under hela boken. Jag skulle rekommendera den till de som letar efter en välskriven, lite creepy och otroligt spännande bok om spöken, spökjägare, och annat.

Minnesvärda citat:

"Land of the Dead? Är det sånt du drömmer om?" frågade hon. "Killen som jobbar med att döda spöken."
"Nej, Jag drömmer om pingviner som bygger broar. Fråga mig inte varför."

"Ditt svin - du har ätit upp min katt!"

7 kommentarer:

 1. Åh, jag vill läsa den här så in i norden! Fan vad bra den verkar! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. GÖR DET :D Den är verkligen värt besväret XD

   Radera
 2. Omengud!Nu gjorde du så att jag bara MÅSTE läsa den här boken... just snyggt. Nej men, den verkar väldigt intressant, ska defenitivt läsa den nån gång!:)
  Glad alla ♥´s dag, förresten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ehehe...*skyldig*...förlåt XD Glad alla hjärtans dag själv :)

   Radera
 3. Svar
  1. Jag med, de är bara bäst :D

   Radera
 4. Ätit upp min katt, vad är det roliga i det? det är ju för fan sorgligt!

  SvaraRadera