tisdag 3 september 2013

Lite om böcker som blir till film.

Hjälp, blev plötsligt väldigt peppad att skriva ett inlägg, är det något fel på mig? Inte alls likt mig, så oaktiv som jag varit. Men nu i nian har man faktiskt tillåtelse att fokusera sig lite på skolarbetet inför gymnasiet.

Nå. Hur går det med bokfilmatiseringar nuförtiden? Är det sant att efter Sagan om Ringen-filmerna så har bokfilmatiseringar bara blivit sämre och sämre?

Nja. Se på Harry Potter- filmerna, Hungerspelen, eller (som jag sa) Sagan om Ringen- filmerna. De är alla väldigt bra filmer. Till och med The Perks of Being a Wallflower och The Hobbit tyckte jag mycket om. 


Tyvärr så är inte alla böcker som blivit filmer bra. Tillexempel Twilight och Percy Jackson.
Döda mig inte, men jag gillade verkligen Twilight-böckerna när jag läste dem. Bella är inte alls en sån känsloslös zombie som i filmerna. Men nu är det omöjligt att gilla dem efter att ha sett filmerna. Filmerna bränner in sina signaturer i hjärnan på en och lämnar ett större märke än böckerna. Så fort man bara försöker komma på vad det var som var bra med böckerna börjar man istället tänka på allt dåligt som hände i filmerna. Tack för det -.-

Och Percy Jackson-filmerna, de var så olika böckerna att de inte ens förtjänade att få ha samma namn. De handlar ju INTE ENS OM SAMMA SAK (vilket jag pointerat flera gånger men det hjälper inte, konstigt nog O.o).

Men vissa filmer blir bara...inte som man tänkt sig. Ibland önskar man till och med att ens favoritbok INTE ska bli film, ifall de tänker förstöra den som de gjorde med Twilight.

Och är inte de absolut värsta som kan hända när ens favoritscen eller t.o.m. karaktär inte ens är med (Tom Bombadill D:)?.

Eller när skådespelaren som ska göra en roll inte alls ser ut som man tänkte (det är så störande) sig när man läste boken.

Eller när de böra gör någonting HELT FEL. Gud vilken press filmteamet måste haft när de tillexempel gjorde Harry Potter- filmerna, om de gjort något fel hade de blivit nertrampade av arga fans.

Men en av de värsta sakerna som kan hända är att alla gillar filmerna bättre än böckerna (eller bara är lata) och aldrig orkar läsa dem -.- Usch.
Jag tyckte det kändes som om det aldrig blir några böcker som jag gillar till film, och så upptäcker jag att det finns jättemånga O.o. Och jag har inte sett City of Bones än, men jag ska göra det någon gång nästa vecka. Har du sett den? Var den bra? I alla fall, är kommer en liten lista över filmer som ska bli film (förhoppningsvis inom en snar framtid).

En liten lista över filmer som ska bli film:

1. Divergent (2014)
2. Vampire Academy
3. The Maze Runner (2014)
4. The Fault in Our Stars
5. If I Stay
6. The Book Thief (2014)
7. Before I Fall
8. Matched
9. Graceling
10. The Casual Vacancy
11. The Night Cirkus
12. Miss Peregrine's Home for Peculiar Children

Det var några stycken. Vilken bok som ska bli film är du mest peppad att se på? Om det är så att The Night Cirkus SKA bli film så kommer jag vara GRYMT peppad på att se den. Jag har sett trailern till Boktjuven, och jag tror den kommer vara bra!

P.S. Recension på Insurgent kommer snart!

5 kommentarer:

 1. Har du hört att Fifty Shades of Grey ska bli film? Hur sjutton ska dem få till den? XDDDD

  SvaraRadera
  Svar
  1. De kommer sätta 15årsgräns på den och sedan placera filmen i porrkategorin i butikerna tror jag :3

   Btw. KARIN, JAG HAR TAGGAT DIG.

   Radera
 2. Aaaaah! Ska "Graceling" bli film!? Längtar såååå! :)

  SvaraRadera
 3. Svar: Vet det är jättesynd... Men ja, vi får se till att träffas någon annan gång ^^

  SvaraRadera