torsdag 22 november 2012

Just vad någon som har tråkigt behöver!


För gissa vad? Jag hade urtråkigt, och kände mig helt deppig (bl.a. för att min dator pajat,snyft, och i väntan på en ny så måste jag antingen låna syrrans dator, som jag ALDRIG får låna, eller mina föräldrars, som jag helt enkelt inte kan hantera för att knapparna sitter på FEL STÄLLE D: Det är den datorn jag använder nu, så om det blir lite omkastade bokstäver så är det INTE MITT FEL. Men så hittade jag den är urroliga enkäten, så jag tänkte, varför inte?

1. Du sitter i ditt rum och drömmer när det plötsligt kommer in en våldsam galen alien som endast kan bli stoppad genom att du kastar en bok på den. Vilken bok ur din bokhylla kastar du och varför?

Helt klart Jane Austens samlade verk, som ioförsig finns i syrrans rum, men jag kan ju lika gärna ligga och drömma där. Varför? Har ni SETT hur tung den är? Den är ju minst dubbelt så stor som en medelmåttig tegelsten, han skulle dö på fläcken, säger jag bara. Bästa metoden nånsin.

2. J.K. Rowling ska komma till din skola och för att hedra henne har du fått den stora äran att spela en låt för henne när hon kommer in i aulan. Du har hittat den perfekta låten men det finns bara ett lite problem. Spotify har hackat sig och det finns bara tre låtar att välja mellan: Skaka rumpa, Gangnam style eller Sexy and I know it. Vilken väljer du?
 
Varför? VARFÖR? Jag avskyr allihopa. Jag DOG den dagen Sexy and I know it började sjungas på min skola. Men om jag ändå måste välja...Skaka Rumpa, så inte stackars J.K. Rowling fattar vad man säger D:

3. Din mamma kommer på dig med att läsa hennes pinsamma dagböcker från 80-talet och hon blir helt vansinnig och låser in dig i ett avlägset rum i huset i en vecka. Du får bara äta pannkakor (det enda som går igenom dörrspringan) och dricka lite vatten i ett sugrör genom nyckelhålet. Du får dock ta med dig EN bok att ha under hela veckan. Vilken väljer du?

A Storm of Swords, serien är ju så HIMLA BRA, och de är så himla tjocka (Ni kan inte föreställa er hur tunna sidorna är och hur liten texten är) så det tar nog ett tag att läsa ut den, fast om jag inte har något annat att göra så tar den nog slut snabbare, men då kan jag alltid läsa om den ;D

4. Du kastas in i Hungerspelen och blir en av de 24 deltagarna som ska slåss för livet. Du är inte helt förtjust i idén och det finns ett sätt att rädda dig! Du kan välja att hångla med Haymitch, Effie eller president Snow för att slippa! Vem väljer du?
 
Eh...ingen av dem kanske är idealiska typer, men...jag väljer Haywitch, för han är bäst, och antagligen den som skulle bry sig minst efteråt. Effie skulle prata om skandal i ett halvår och Snow skulle lönnmörda mig, så...

5. Din familj har äntligen gått med på att ge dig ett husdjur, 10 år försent! Det finns bara ett krav – djuret måste vara taget från en bok. Vilket fiktivt djur tar du hand om?
 
Tug ur Spejarens Lärling. Har ni någon aning om hur användbar han kan vara? Han är superuthållig, snabb, tyst, och ascool, dessutom är han så söt, och älskar precis som jag, ÄPPLEN.

6. Din granne ska flytta och du vet att hon har en enorm samling böcker i din smak och frågar om du får ta några. Du får ta högst 10 böcker, vilka som helst. Det finns bara ett pyttelitet problem, din granne läser bara böcker vars titel börjar på bokstaven F. Vilka 10 böcker väljer du? (grannen har allt)
 
Frost och Feber, eftersom jag, hehe, inte läst dem än. Sen skulle jag vilja ha Flyga Drake (fast vi redan har den, men jag vill ha en egen kopia!). Sen så Far from you, för den verkar bra. Och Fantastic Beasts and were to find them, för jag ÄLSKAR såna böcker. Och Fantomerna, eftersom jag älskade Petrinideckarna när jag var liten, så då kan man lika gärna skaffa en till. Och när vi ändå håller på tar jag Fotoalbumet, eftersom serien är så BRA och Laura Trenter är så BRA. Gah, så svårt att komma på. Och så Fell of Dark, bara eftersom det är Reginald Hill. Fel grav och andra berättelser verkar rolig. EN KVAR. Okej, jag tar Fablehaven 2, eftersom jag läste ettan i skolan, så jag kan ju skaffa tvåan om jag har chansen. JAG KLARADE DET. Men va? BEHÖVDE MAN INTE TA TIO STYCKEN? Herregud, har jag gjort allt detta jobbiga i onödan D:

7. Top model kommer till din skola/ ditt jobb och söker efter nya deltagare. Men du är sjuk och de ber dig skickat ett bokomslag där tjejen/killen på framsidan ser lite ut som dig. Vilken väljer du?
 
Ser ni personen till höger? DET är jag. Skoja bara, han ser ju knäpp ut. Det här var den bästa jag kunde hitta. Jag har ju klippt håret nu (så min profilbild är egentligen felaktig..) och det är nästan OMÖJLIGT att hitta bilder på tjejer med kort hår! Nu har jag ju inte riktigt pojkfrisyr, men personen på bilden matchar det ganska bra, dessutom är hon blond, och så ser hon sådär lite lagom mordisk ut som jag gör.8. Tredje världskriget bryter ut och ett land tar över världen. Från och med idag får du bara läsa böcker, se filmer, lyssna på musik, äta mat osv... från det här landet! Vilket väljer du?(Sverige, Storbritannien och USA räknas inte! Mohahaha!)


 


Och inte England? Hjälp D: Då väljer jag Japan! Varför? 1. Väldigt många bra Tv-serier och filmer. 2. Man kan läsa manga hela tiden (och på originalspråk, yey...). 3. SUSCHI. 4. Coola bokstäver.
9. Din absolut största fiktiva crush står utanför ditt fönster och ropar ut ditt namn. Men plötsligt upptäcker du att du lever i en musikal och du kan bara sjunga ut din kärlek till hen. Vilken låt sjunger du?
 
Iris av Goo goo Dolls. Den kanske inte riktigt passar till temat, men sången är ju SÅ BRA, så det går nog att få till förr eller senare.


10. Telefonen ringer och det är Suzanne Collins på tråden. Hon har ingen aning om vad hennes nästa stora bok ska handla om och hon behöver DIN hjälp. Vad säger du till henne?
 
Att jag hade så mycket hjärnsläpp att jag var tvungen att lägga på? Jag är inte bra på att hitta på komplotter bara sådär. Något som utspelar sig i rymden, varför finns det nästan inga böcker som är i rymden? Som typ Starcross och Larklight D:

11. Du går inne på biblioteket tillsammans med din icke läsande kompis Tina och plötsligt vill hon ha ett lästips. Hon gillar inget över 300 sidor, med för mycket beskrivningar och det måste vara SPÄNNANDE! Gärna lite kärlek, vänskap och magi på det. Vad rekommenderar du till Tina?

Hmm...svåraste frågan hittils. Det är svårt att hitta spännande böcker som både har vänskap, magi och kärlek som dessutom ska vara under 300 sidor. Då ta jag väl...Vägen följer hjärtat, det var den enda jag kunde komma på.
 

12. När du sitter på ditt rum och läser en riktigt spännande bok kommer din mamma in och börjar fingra på bokhyllan. Hon tar upp din mest pinsamma erotiska bok och frågar om den är bra. Du får panik och erbjuder henne än annan bok som är ”så mycket bättre”. Vilken får hon låna?

The Fault in Our Stars, jag skulle vilja se vad hon tycker om den, eftersom de är så braaa. Fast det skulle ALDRIG hända att min mamma skulle leta i min bokhylla efter smakråd, och jag har dessutom inga erotiska böcker.

13. Du vinner en tävling i växtkunskap och får åka till Hollywood för att spela in en film om växternas liv. När du kommer dit så ser en stor manager dig och kommer på att du är perfekt för den bästa tv-serien som någonsin gjorts. Vilken tv-serie blir du inskriven i?

Hmmm...Downton Abbey eller Merlin. Downton Abbey, för då kan jag ha så HIMLA snygga kläder, och möjligtvis banka in lite vett i skallen på karaktärerna, för de klantar ju ALLTID till det. Och eftersom jag älskar Downton Abbey så mycket så skulle det helt enkelt vara roligt att vara där. Jag skulle kunna vara en avlägsen kusin, typ, jag vet inte riktigt. Nån smart person, iallafall. Och så Merlin, eftersom den är så bra och rolig. Fast då vill jag vara en riddare, jag vill också vara med Arthur, Gawain, etc, etc D: Jag får väl klä ut mig.14. Du är ny i klassen (på jobbet) och din svensklärare (din chef) frågar om du kan berätta lite om dig själv. Men när du står där framme får du panik och inte ett ord kommer fram. Det enda sättet att presentera dig är genom att sträcka fram en bok. Vilken tar du?

Allt jag säger är sant av Lisa Bjärbo. Det är ju inte HELT och hållet sant, men det behöver ju inte de få veta.

15. En ond häxa kommer in till ditt rum och trollar in dig i boken du för tillfället läser i. Vilken bok fastnar du i för evigt och vad tycker du om det?

Om jag ska välja den jag läser NU så skulle blir det City of Lost Souls av Cassandra Clare. Det skulle ju vara helt awesome, men betyder det att jag inte kan röra mig framåt då? Måste jag leva hela livet med det FÖRSRÄCKLIGA slutet? D: Och det blir ju inget kul om jag inte kan se några Shadowhunters eller varulvar, då vill jag vara en trollkarl, så det så, då kan jag se dem D: Om jag får välja vilken bok jag vill så...HARRY POTTER eller DARKSIDE, om jag inte blir mördad så skulle det faktiskt vara trevligt.

1 kommentar: