söndag 11 november 2012

Okej, jag är Slytherin, är jag ond då?

Jag vill bara påpeka en sak som känns VÄLDIGT uttjatat  just nu. I Harry Potter världen, som ni vet, så finns det ju fyra elevhem. Hufflepuff, Ravenclaw, Gryffindoor och Slytherin. Och alla har ju olika karaktärsdrag.

Ravenclaw: Supersmarta
Gryffindoor: Modiga
Hufflepuff: Lite korkade, men väldigt trofasta och snälla
Och så när man kommer till Slytherin...
Slytherin: ONDA SOM SJUTTON

Eh, hallå? Okej, Slytherin HAR ju haft lite otur när det gäller val av elever (Malfoy, Voldermort, Crab, Goyle, etc). Och så har ju i princip alla problem i böckerna orsakats av före detta eller nuvarande Slytherinelever. Men hallå, Slythreins karaktärsdrag är faktiskt att de är smarta och listiga. På alla test jag har gjort där man delas in i ett elevhem, så har jag blivit Slytherin. Först blev jag ledsen, eftersom jag hellre ville ha Ravenclaw, men nu gillar jag Slytherin mycket mera ;D Jag blir så IRRITERAD när alla tror att man är ond och hemsk och sadistisk (MOHAHA...em...jag menar...jag? sadistisk?) bara för att man är i Slytherin på t.ex. Pottermore eller någon annan sida. Jag erkänner, den där ormen de har som symbol kanske inte får alla att tänka på människor snälla som tomtenissar, men ändå.

Vilken är snyggast?

7 kommentarer:

 1. Jag måste säga att jag gillar Rawenclaw mest! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, mina favoriter är Ravenclaw och Slytherin ;D

   Radera
 2. Håller med, det är väldigt mycket stereotyper för elevhemmen. Jag menar, Hufflepuffs är inte dumma i huvudet. Hufflepuff är de som arbetar hårt, är lojala och osjälviska - men de är inte dumma. De är medelmåttiga och inte genier som Ravenclaw, de har inte för höga ambitioner och föredrar att vara snälla och leva medelmåttigt än att sträva efter saker som man måste vara osjälvisk för att uppnå.

  Jag är själv Ravenclaw, men jag vill även säga att alla har de olika elevhemmen i sig. Mina kompisar skämtar ofta om att jag borde tillhöra Slytherin för att jag är lite evil (på skoj), men i själva verket så är jag förfanemig en blanding. Jag säger att jag tillhör Ravenclaw för att de flesta test jag gör säger det, och jag för att jag är stolt över det, men jag har även karaktärsdrag från Gryffindor som inte ligger långt ifrån mina poäng som Ravenclaw. VI ÄR BLANDNINGAR!

  Stolt Ravenclaw här och jag hälsar dig, kära Slytherin! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Exakt, bara för att Hufflupuffarna varken är supersmarta eller supermodiga, så anses de vara korkade? De är faktiskt ganska så knäppt. Världen skulle vara MYCKET bättre om den var full med Hufflepuffar.

   Och som du sa, så är man inte bara för att man är med i t.ex. Ravenclaw BARA smart och lever för sina studier och inte bryr sig om NÅGOT annat, och bryter ihop om de inte får bästa betyget av alla. Det är också tamigfan dumt och knäppt att tänka så.

   Glad Slytherin (som är lättad över att någon tycker samma) hälsar tillbaks :D

   Radera
 3. Den där ormen är faktiskt ganska läskig. Men om man ska jämföra symbolerna kan man nog lugnt konstatera att Gryffindors lejon inte heller ser ut som en genomsnittlig tomtenisse.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, helt klart. Ett lejon är nog t.o.m. farligare än ormar, om inte det är någon väldigt giftig, eller stor (som typ en basilisk O.o)Och grävlingar är faktiskt LIVSFARLIGA, så de kan inte heller påstås vara helt tomtenissiga.

   Radera
 4. Jag tycker att Slytherin och Ravenclaw är snyggast ;)

  SvaraRadera