fredag 26 oktober 2012

Topp 10 Manliga Karaktärer

Ojojoj, det finns ju SÅ många bra, men jag får helt enkelt bita ihop. Håhåjaja. Av de tio jag tagit med så står de inte alls i typ brahetsordning, jag tar dem snarare i den ordningen jag kommer på dem...

Så här ser han ut på framsidan av
tredje boken. Han ser bara ut så
när han är varulv, så ni vet.
1. Carnegie
Så himla cool. När jag läste Darkside för första gången blev jag helt förälskad i honom. För det första, så har han en nästan likadan hatt som jag ;D Och för det andra är han så himla fantastisk som man någonsin kan bli. Han är butter, sarkastisk, rolig, läskig, elak, snäll (nja) och har dessutom alla andra bra egenskaper man kan ha. Hur kan man inte älska någon som går omkring i 1800-tals kläder, med stor hög hatt, lång rock, och är varulv? Han är nog den coolaste varulven jag någonsin stött på, alla andra är som mesar jämfört med honom (Jacob, Conall Maccon, Sam, ska jag fortsätta?).
2. Magnus Bane
Så ser han ut i filmen som ska komma.
Så fort han kom in genom dörren (eller snarade öppnade den) visste jag att han skulle bli en favorit. Och nu underdriver jag. Funderar på att läsa om hela serien bara för att se lite mer av honom. Han kommer med redan i ettan av The Mortal Instruments. Han är "The High Warlock of Brocklyn" vilket ungefär att han är...högsta hönset bland alla trollkarlar i Brooklyn. Han är lite sisådär 800 är gammal, men ser ut som en 20-åring, typ. Han gillar att ha fester. Väldigt mycket. Och har en väldigt intressant klädstil, och är alltså helt unik. När han först kom med (och jag inte visste att han var så gammal) var min första tanke att "JA, honom kommer jag gilla" och jag trodde han skulle bete sig på samma tonårsvis som t.ex. Clary och Jace. Men han känns ändå så...vis ibland. Helt klart smartare än resten.

3. Tyrion Lannister
Hatad av alla. Också kallad dvärgen. Kallas missfoster och har levt med det hela livet. Om han inte varit son till den rikaste mannen i landet skulle han antagligen legat på gatan vid det här laget. Har aldrig riktigt blivit älskad. Eftersom han aldrig någonsin har kunnat försvara sig med ett svärd, vilket är svårt för en dvärg, har han beväpnat sig med ord. Han har läst massor med böcker, och är riktigt smart. Han är väl sisådär 23 år (i boken). Och jag älskar honom. Han är så rolig och så bra på att ge svar på tal så det går inte. Och så är han inte riktigt...snäll? Han är ju rena rama jultomten jämfört med resten av sin familj (Nämn inte namnet som börjar på J och slutar på offrey för då spyr jag) men han är ändå hård, elak och manipultiv ibland. Av alla bra citat i boken kommer över hälften från honom. Ska nog göra ett inlägg fullt med citat ur Game of Thrones, det blir skoj.

4. Halt
HaltDet är nästan lite läskigt att jag bara älskar såna där buttra sarkastiska typer. Halt är en sån typiskt mystisk person. Ingen vet egentligen vem han är och tycker bara han är läskig, och han dyker alltid upp när ingen ser, som av trolleri. Hans skägg ser ut att ha blivit klippt med en kniv. Han är riktigt bra på pilbåge och knivkastning, och är så underbart sarkastisk hela tiden. Skrattar flera gånger när han säger någonting, hans humor ligger på exakt samma nivå som min.
5. Finnick Odair
Hur kan man inte ta honom? Han är ju så söt när han dyker upp med sina sockerbitar. Fatta Eld skulle verkligen inte vara min favoritbok i serien om inte han varit med. Han och Katniss passar så bra tillsammans (NEJ, jag vet, Finnick har Annie och Katniss har...ja, jag ska inte spoilra, men iallafall, de passar väldigt bra som vänner, de har samma slags humor, etc)
Han är så cool med sina harpuner och fiskar, påminner mig lite om Percy Jackson, fast jag tycker bättre om Finnick. Och han och Annie är så himla perfekta så det går inte. (SPOILER för de som inte läst Revolt) När han dog så var jag tvungen att läsa om scenen flera gånger. Jag fattade det inte ens först, så sen när det i slutet jag bara WHAT? Och så dog han så hemskt, usch. Jag vet att jag inte borde, men jag skyller allt på Katniss, om hon gått liiite snabbare uppför stegen så kanske han också skulle ha hunnit innan mutanterna hann ifatt. (SPOILER the end)

6. Lord Akeldama
Han är så överdriven och härlig. Och att han är vampyr är bara ett plus. Han är så otippad, när han kommer in i ett rum står alla och gapar för att han 1. Klär sig väldigt väldigt väldigt flashigt och glittrigt och mycket, etc. Och 2. Hans språk är så himla roligt. Jag fullkomligt älskar när han kommer in och bara "My darling, darling Alexia, how perfectly, deliciously delightful for you to invite me for dinner, darling", och jag älskar den kursiva texten i alla hans meningar. Han är en sån person alla tror bara är fjollig och korkad, men som faktiskt är väldigt smart och vet allting som händer innan det ens hänt.

7. Fred och George Weasley
De får stå tillsammans, det skulle bara kännas konstigt om de tog upp två platser. De lyfter upp hela serien eftersom de är så underbara. De är som Ying och Yang, fast inte lika stilsamma. De busar omkring och har en fallenhet för att hitta lönngångar som ingen visste fanns. Filch har en hel råda full med Fred och Georges alla regelbrytningar. Stackars Molly som ville att de skulle gå i sin fars fotspår, och så startar de en skämtshop. Jag har som ett litet eget band till dem, eftersom jag själv är tvilling, så jag känner verkligen igen mig när de säger saker samtidigt som den andra. Fast de verkar ju aldrig bråka, vilket är lite mysko. Men iallafall, jag älskar Fred och George, vem gör inte det?

8. Sotfinger
Tillsammans med sin mård Gwin är han en helt fantastisk karaktär. Och hur kan man inte älska någon som kommer från en annan värld med en hornprydd mård som husdjur? Och han är till skillnad från alla andra i serien, inte bara ond eller bara god, utan lite mer mittimellan. Han står på sin egen sida. Okej, han är väl lite mer god än ond, men jaja. Han är eldslukare, och då menar jag inte att han bara kastar omkring med lite facklor huller om buller, utan han verkligen lever med elden, pratar med den, den är hans typ bästa vän, efter Gwin då.Typ så här borde han se ut
9. Étienne St. Clair
Eftersom Anna and the French Kiss är en av världens mysigaste böcker, så därför är ju Étienne en av världens mysigaste karaktärer. Även om jag avskyr det där skönhetskomplexet när det kommer en äckligt snygg tjej eller kille med i bilden så kan jag inte låta bli att älska Étienne. Han är så underbart mysig så det går inte. Jag vet inte riktigt vad jag kan säga mer (hjälp) men han är nog den mest idealiske pojkvännen nånsin- supersnygg, snäll, rolig, smart, etc. Fast jag borde hata att han är så idealisk så...går det inte så bra.

10. Augustus Waters

Till höger.
Suck. Jag måste ta ett djupt andetag så jag inte förlorar mig helt genom att skriva hur perfekt han är. Andas in, andas ut. Han är så...nä, jag ska inte låtsas som om jag vet vad jag skriver om, för det gör jag inte.
Han har haft cancer, och har bara ett ben med en protes. Han har alltid en cigarett i munnen, ALLTID. Men han tänder den aldrig. Som han ser det "You put the killing thing right between you teeth, bur you don't give it the power to do its killing". Varje gång jag tänker på honom börjar jag nästan gråta för att han är så fin. Snyft.<--- Ser ni? Han är så otroligt söt och rolig med sättet han alltid går rakt på sak och uttrycker sig. En av de absolut bästa manliga karaktärerna någonsin.

4 kommentarer:

 1. Enligt mig saknas det en hel del bra karaktärer på den där listan...

  SvaraRadera
 2. Fred och George!Älskar dem! :) Utan dem vore nog inte HP det samma. Förutom de så vet jag faktiskt bara vem Finnick är... Ingen annan! Men i vilken bok är den här Augustus Waters?:D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller verkligen med, heja Fred och George ;D
   Augustus Walters kommer från The Fault in Our Stars av John Green, en av mina favoritböcker, jag har recenserat den ifall du undrar lite om vad den handlar om ;)

   Radera