fredag 7 september 2012

Böcker som borde bli film

Jag gör det här inlägget för jag mår pissdåligt och är sjuk men ändå ska visa att bara för man är halvt döende så kan man fortfarande vara på hugget och skriva ett ynkligt inlägg på sin blogg, vilken fantastisk människa jag är, huh?

Alltså, det finns jättemånga böcker som man bara väntar och väntar och väntar på att bli film, men som aldrig blir det. Rena rama besvikelsen. Det finns jättemånga som skulle passa parfait som film, och så händer det aldrig! Här är en lista på NÅGRA:

 • Spejarens lärling av John Flanagan
 • Jellicoe Road av Melina Marchetta
 • Blommornas krig av Tad Williams
 • Anna and the French Kiss av Stephanie Perkins
 • Lejonpojken av Zizou Corder
 • Soulless av Gail Carriger
 • Boktjuven av Markus Zusak
 • Cirkeln av Mats Stranberg och Sara Bergmark Elfgren
 • Drakryttaren av Cornelia Funke
 •  (Uppdatering:) Darkside av Tom Becker
Och det är var bara några. Hur bra skulle inte tillexempel Spejarens lärling te sig som film? Det finns alldeles för få fantasyfilmer som är bara ren fantasy, egentligen är det typ bara Sagan om Ringen. Och det är precis den slags film man skulle kunna göra som film. Själva idéen har pratats om väldigtväldigt länge, men det har aldrig blivit av. Det är ju ascoola miljöer, karaktärer, platser, handlingar, etc. På youtube finns massor med videor på skådespelare folk skulle tycka passa, etc. SÅ vad egentligen väntar de på? SÅ dyrt är det väl inte?
Okej, de flesta på listan har jag ju inte väntat särskilt länge på, men iallafall. Jag kan inte fatta att inga böcker av Zizou Corder blivit film! Nabus bok, Lejonpojken, hallå?
Uppdatering: Nämen hoppsan, hur KUNDE jag glömma att skriva Darkside, tack Liv för att du påminde mig. Den skulle verkligen vara spännande att se som film, fast då skulle de göra bäst i att göra Carnegie bra, annars så slår jag in tänderna på dem. Den skulle typ bli lite som Hard Times av Charles Dickens. För det är VERKLIGEN hårda tider i Darkside, den är så mörk och mysig, hoppashoppashoppas den bli det, och att den bli bra!
Cirkeln kommer de säkert bli film, det är sällan Sverige får en internationell känd ungdomsbok, så den blir antagligen film förr eller senare. Det finns flera böcker som blivit film men som blivit totala fiaskon, här är en lista på dem:
 • Bläckhjärta
 • Percy Jackson och kampen om åskviggen
Nåja, det var kanske inte så många, men iallafall. Båda filmerna var ganska bra, men inte alls lik böckerna. Bläckhjärta var ganska bra, bra skådespelare, men flera karaktärer var inte alls som jag tänkt mig...Och Basta, vad SJUTTON gjorde de med honom? Han är totala motsatsen till sig själv. Och själva slutet var en enda stor flopp, om de tagit sig tid och gjort alla tre böckerna hade det kanske blivit FANTASTISKT, och så låter de allt ta slut POFF, innan de spännande hinner börja, fnys. Min syrra, som totalt AVGUDAR böckerna blev totalt förkrossad över filmen.
Och Skuggan var inte alls som jag tänkt mig. Den skulle se ut som en hund av en hästs storlek av typ eld och rök, inte som någon stor jävla halvgud med längd av en kilometer med några fåniga bockhorn så han såg ut som djävulen själv!
och Percy Jackson...jag är mållös, jag har ALDRIG sett en film som varit så olika en bok! De borde sagt i början: baserat på karaktärerna av Rick Riordan. Den handlar ju inte ens om samma sak. De spenderar all tid i filmen på att hitta de där fåniga pärlorna, och i boken kommer en liten tant i vattnet fram och säger: Hej hallåj, ta de här pärlorna, de är bra att ha.
Sånt besvär för det som hände på två sekunder i boken...
Och så är det MASSOR med andra grejer som är annorlunda...

11 kommentarer:

 1. Vilket roligt inlägg! Kanske tar och gör ett sånt jag med om det är okej? :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att du tycker det :D SÅKLART får du också göra det ;)

   Radera
 2. Darkside skulle också bli jävligt bra film >:O eller TV-serie!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamen, förlåt då. Ska GENAST ändra på det, jag visste att jag missat något...

   Radera
 3. Jag tycker också att spejarens lärling ska komma på film. Böckerna äger!!

  SvaraRadera
 4. Skitbra inlägg hoppas nån gör böckerna till film ;) spejarens lärling skulle verkligen bli en bra film !!! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack XD Jag vet, varför kan de åtminstone inte försöka! O_o

   Radera
 5. Hoppas verkligen dom gör film av spejarens lärling. Jag älskar böckerna har redan läst ut serien men läser om den igen bara för att böckerna är så bra rena giftet för mig.

  SvaraRadera
 6. Hoppas verkligen dom gör film av spejarens lärling. Jag älskar böckerna har redan läst ut serien men läser om den igen bara för att böckerna är så bra rena giftet för mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, förstår hur du menar :) Har också läst om serien flera gånger, och de är lika bra varje gång!

   Radera