lördag 28 april 2012

Frågor jag blivit utmanad på! (Snälla läs!)

Okej, jag går hem och går in på datorn, och var ser jag? Jo, fem stycken har utmanat mig på frågor som jag måste svara, så jag tar alla i ett svep. Tack så jättejättemycket till Ella, Iktoro, Mimsan, Malin och Emelie som skickade frågor till mig, och det ska bli ett nöje att svara på alltihop! Förresten, jag skulle varit evigt tacksam om ni faktiskt orkade läsa hela inlägget, även om det är 55 frågor, för det skulle göra mig så ledsen att veta att det tog mer än två timmar att skriva alla svaren, och sen så läste ingen inlägget...

Frågorna från Ella:

1. Vilken bok är du som mest sugen på att läsa just nu?
Svar: Hmmm...det är antagligen De tre Musketörerna eller Cirkeln, som jag inte läst ännu...

2. Hur många olästa böcker står i din bokhylla?
Svar: Oj, inte så många, men om man räknar med min syrras bokhylla finns det nog en hel del...

3. När läser du helst? Det kan vara både veckodag, tid och årstid (eller något annat).

Svar: På fredagar, för då vet jag att jag kan läsa till jättesent på natten, för då har jag sovmorron efteråt! Helst när det regnar eller snöar utanför på vintern, eller hösten!

Längtar, längtar, längtar...

4. Om du skulle skriva en bok, vad skulle den handla om?
Svar: Då skulle det nog vara en fantasybok om övernaturliga saker, eller en bok om en typ 30-årig tjej och hennes liv, det är så roligt att skriva i jag-person, det känns som om man faktiskt är den personen man skriver om...

5. Vad ser du mest fram emot just nu? (En resa, en händelse, en bok som ska släppas eller något annat...)
Svar: Just nu längtar jag tills the Hobbit kommer ut som film!!! Om man tar något som är lite närmare så tar jag nog nog att jag längtar ganska mycket tills jag får veta vilken skola jag ska gå i nästa år, du skulle jag kunna söka upp fakta om den skolan så det inte står "Yxmördare går lös i skolan", eller något... 

6. Bokhandel eller bibliotek? Varför den ena/varför den andra?
Svar: Bokhandel, bokryggarna i bibblor är irriterande (okej, alla är inte det) och i bokhandlar får man behålla böckerna för evigt!

7. Vilken bokkaraktär skulle du vilja prata med? Det måste inte vara någon du vill bli kompis med, det kan också vara någon som du tycker har fel åsikter som du vill ändra på. Varför vill du prata med henne/honom?
Svar: Jag skulle vilja prata med Olivia i Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idag, jag skulle vilja ha ett allvarligt snack med henne för ibland verkar hon helt bakom flötet!

8. Hur ser ditt drömrum ut?
Svar: Proppfullt! Ungefär som Livs (Iktoros). Massor med grejer från golv till tak, men utan att det ser ut som ett bombnedslag, utan mer som ett mysigt och coolt rum. Massor med affischer och prydnadsgrejer och teckningar och bokhögar!

9. Vilket är ditt drömyrke?
Svar: Författare! Eller miljonär, om det räknas. Eller arkeolog, journalist eller arkitekt. Iallafall ska jag inte jobba på ett kontor! Klaustrofobi!

10. Vilken är din allra största dröm? (Den behöver inte vara realistisk.)
Svar: Att leva ett lyckligt, roligt och spännande liv, eller skriva en bok, eller komma till ett fantasyland (typ som i Spejarens Lärling)!!

11. Vilken slags musik gillar du, och vad gillar du med den musiken?
Svar: Oj, det är väldigt mycket blandat. Jag gillar Green day, Seal, Avril Lavigne, Adele, the Hollies m.m. Jag gillar dem för att deras musik får mig att vilja skrika eller skratta eller gråta. När jag tillexempel är väldigt ledsen, fast inte vet om det, behöver jag bara sätta på en lite vemodig låt av någon av dessa artister, och då bryter jag ihop helt.
Henne här lyssnar jag ofta på...
Och nu från Iktoro:

1. Om det ringde på dörren och en galen yxmördare stod där utanför, vad skulle du göra då?
Svar: Tja, det händer ju varje morgon...jag skulle bli värsta galningen. Jag skulle (bokstavligt talat) riva ner tapeten (även om jag inte har någon) eller slänga min älskade gitarr eller mitt notställ i huvudet på honom för att få snubben att bli medvetslös. Jag skulle ta till alla medel som fanns, kasta täcket på honom och slå plastleksaker i huvudet på honom eller slå en stol på honom och bita och riva honom. Jag skulle kanske till och med riva ner min bokhylla på honom om det knep (och om jag orkade). Jag tror faktiskt att det skulle kännas väldigt tillfredsställande (om jag inte dog på kuppen).

2. Din absoluta icke-favoritbok.
Svar: Det finns inte så många böcker jag hatar, men en som jag inte tyckte var särskilt bra var Mitt Hopplöst Normala Liv. Jag trodde den skulle vara bättre, men den var helt meningslös.

3. Om du fick välja mellan att stoppa handen i brödrosten eller att vara kannibal i ett helt år, vad väljer du då?
Svar: Inte kannibal iallfall! Fast jag vill inte ha mina händer brända till toast, men det är iallfall bättre än att vara kannibal!

President Snow
4. Om du var tvungen att vara ihop med antingen Lord Voldemort (Harry Potter),Lucien Ripper (Darkside) eller President Snow (Hungerspelen), vem tar du då? Obs, ingen av de är särkilt snygga eller snälla.
Svar: En galen mördartrollkarl, en gammal ond president eller ett maktgalen, hemskt fjäderfä till prins, hmmm...det blir nog faktiskt Voldermort, Snow är för gammal och Lucien är ju helt j**** galen, så jag tar Voldermort, ni kan tänka er hur fredagsmysen skulle se ut...

5. Tycker du att katter är söta?
Svar: Nej, Usch vilka hemska och smutsiga djur...Nej, såklart jag älskar katter och tycker de är söta! Kan man tycka något annat?

6. Har du någon barnslig hemlighet, och i så fall, vad?
Svar: Ibland vill jag bara så himla gärna se på en barnfilm jag inte sett på fem år, eller leka med mina gamla leksaker eller nåt, those were the days...

7. Vilken bokkaraktär skulle du vilja fanns på riktigt?
Svar: Alla! Men helst de från Spejarens lärling eller Hungerspelen eller Blommornas krig.

8. Vad skulle du göra om det visade sig att din man/pojkvän/fru/flickvän/nånting var en alien?
Svar: Gräva ner personen i trädgården och låtsa som om ingenting hänt! Nej, bara skojade, jag skulle nog acceptera det och be att få besöka personens hemplanet någon gång (om det är en sån rymdvarelse som i skräckfilmerna som äter människor, då skulle jag nog göra det förstnämnda)

9. Om du fick veta att du bara hade en dag kvar att leva, vad skulle du göra då?
Svar: Det där tog du från Resten får du ta reda på själv! Iallafall, jag skulle göra allt roligt jag velat göra. Krama mina kompisar, vara med min familj, läsa min favoritbok, säga precis vad jag tycker till såna jag tycker är elaka, eftersom jag inte har något att förlora, vara uppe hela natten, bjuda hem massor med kompisar och ha fest, se min favoritfilm, äta min favoritefterrätt, sjunga så högt jag kan, lyssna på musik, ringa till alla i släkten och säga hej, skriva en lapp där det står vilka blommor jag vill ha vid min grav, skriva en till lapp där det står vilka grejer jag ska ha med i graven, typ min gitarr, alla mina gosedjur, min Oerhört Dyrbara Viktighetslåda och annat. Tror ni jag hinner med allt?

10. Finns det någonting som du älskar överallt annat, och skulle dö om du inte hade det?
Svar: Om personer inte räknas så...Mina gosedjur!. De har varit en del av hela min uppväxt och de kan aldrig ersättas, jag bryr mig inte om om det är barnsligt eller så. De ska vara med i min grav, punkt slut!

11. Din favorit-TVserie.
Svar: Herregud vilken fråga, Downton Abbey såklart! Men jag gillar också Miranda och Merlin väldigt väldigt mycket.

Och från Mimsan:

 1. Vilket land vill du helst resa till just nu?
Nya Zeeland!!! Sagan om Ringen-filmernas land!
Svar: Nya Zeeland! Det verkar vara så fin natur och så fina djur där!

 2. Vilken bok ångrar du att du läste? (Om det finns någon)
Mitt Hopplöst Normala Liv, igen...

 3. Är du rädd för spindlar, ormar eller sniglar?
Svar: Nepp. Kanske pytte för spindlar om de är i sovrummet (och ormar och sniglar i sovrummet såklart, men det har jag haft turen att inte uppleva...)

 4. Vilken bok har enligt dig det finaste omslaget?
Svar: Himlen börjar härs omslag är väldigt fint! Ett annat fint är det till Döden löser alla problem, det passar så bra till boken!

 5. Vilken bok förtjänar mer ära än den får?
Tad Williams böcker, bland annat. De är väldigt kända i England, men jag har aldrig mött någon svensk som läst något av honom. En annan är Det blåser på månen, den är också ganska känd i England, men jag har inte heller mött någon svensk som läst den.

 6. Vilken blogg är din favorit?
Svar: Det är väldigt väldigt svårt, omöjligt faktiskt, men säg så här, alla bloggar jag följer älskar jag!!!

 7. Vilken genre läser du helst i?
Svar: Fantasy eller kärlek eller deckare.

 8. Vad föredrar du för årstid?
Svar: Hösten. I Lux är det jättevarmt på hösten, men inte skållhet som på sommarn, och alla löv är så fina, och jag fyller år!

 9. Dagdrömmer du ofta?
Svar: Jepp. Jag dagdrömmer ibland, oftast om helknäppa grejer, och då får någon i närheten skaka liv i mig :)

10. Skriver du ofta?
Svar: Jag försöker göra så ofta jag kan, så det blir någon gång i veckan. Ibland blir det mycket, ibland några rader. Ibland kan jag bara få en känsla at jag absolut måste skriva, och då skriver jag ganska mycket.

11. Julafton eller födelsedag? (Varför det ena eller det andra?)
Svar: Julafton, för då får man göra egna presenter till andra, och det är så mysigt. Och så är det lov. Och så är det ju så himla mysig stämning på julen, med tända ljus och snö (om man har tur) och julgodis och julmiddag och gran och hela alltet!

Och från Malin:

1. Om det börja brinna i ert hus och ni fick ta med er en sak, vad skulle det varit?
Svar: Oj...räknas allt i mitt rum som en enda sak? Antagligen inte. Jag skulle rädda min gitarr, eller ett gosedjur, eller om jag har något gammalt unikt bokexemplar man inte kan få tag på nu för tiden.

2. Favorit bok som blivit film?
 Svar: Hungerspelen, Twilight eller Bläckhjärta.

3. Favorit film?
Svar: Oj, det är många. Men några väldigt bra är North and South, Sagan om Ringen och Lögn i Helvete, och såklart Hungerspelen! Och många fler...

4. 3 random saker om dig själv.
Svar: 1. Jag har tvångstankar typ hela tiden. Jag måste börja gå med höger fot annars mår jag dåligt, eller om jag går runt en lyktstolpe måste jag gå runt åt andra hållet också, osv. 2. Jag har en otrevlig vana att ramla i trappor och att blöda näsblod, men för det mesta döljer jag det så ingen märker att det hänt...3. Jag har aldrig hört Håkan Hellström, Veronica Maggio eller Timbuktu i hela mitt liv.

5. Senaste pinsamma saken du gjorde?
Svar: Okej, det här kanske inte är så jättepinsamt, men det är det enda jag kan komma på. När vi var i Turkiet på påsklovet så råkade jag gå in jättehårt i en tant på gatan. Jag blev alldeles röd men fortsatte gå som om ingenting hänt...Men det värsta var att någonting på min jackärm (typ en knapp eller nåt) fastnade i typ två sekunder i tantens handväska. Tänk om hon trodde att jag försökte stjäla den! fast jag är inte säker på om hon märkte det...

6. Vad väljer du: att läsa en bok eller att se den som film?
Svar: Läsa en bok! Den håller längre och är nästan alltid bättre än filmen!
R.I.P

7. Din idol?
Svar: Green day, Adele, Avril Lavigne, Seal, Gandhi...

8. Om du var en karaktär ur en bok, vem skulle det vara?
Svar: Hmmm...kanske Alice i Twilight eller Anna i Anna and the French Kiss.

9. Varför skulle du vilja vara den karaktären?
Svar: Alice för att hon är så rolig och fägstark, på något sätt. Och Anna för att hon är så mysig och rolig, och liknar mig i vissa fall.

10. Har du en konstig egenskap? Ifall ja, vad?
Svar: Ibland får jag bara en jättestark känsla att jag bara vill skrika och slå sönder saker, läskigt...

11. En sak som du gillar hos dig själv.
Svar: Att jag inte bryr mig om vad folk tycker om mig (=sant)

Och från Emelie:
 1. Om du var tvungen att åka till en öde ö vilka tre saker skulle du ta med dig?
Svar: Min gitarr, en jättetjock bok och ett äppelträdsfrö.
 
 2. Om du fick välja mellan att kunna flyga, simma under vatten utan 
att behöva komma upp och ta luft eller vara jättesnabb vilket skulle du välja?
Svar: Kunna flyga! Tänk vad roligt det skulle vara att vara som en fågel! Enkel fråga!

 3. Skulle du vilja vara huvudpersonen i en bok eller i en film?
Svar: Ja, det skulle vara väldigt spännande (även om det är föga troligt eftersom det aldrig händer något spännande i mitt liv), men då ska det sluta lyckligt :)

 4. Om du var tvungen att välja mellan att vara blind, döv eller stum vilket skulle du välja?
Svar: Stum. Då skulle jag ändå kunna läsa, skriva, se på film och göra exakt samma saker som jag gör nu (utom det lilla problemet med talförmågan). Men jag kan ju bli som i Skuggan över stenbänken-böckerna, bära med mig ett block och skriva allt jag vill säga!

 5. Vad skulle du välja om du var tvungen att färga ditt hår grönt med gula slingor i, blått med oranga slingor i eller rosa med gröna slingor i?
Svar: Rosa med gröna slingor, då skulle jag ut som en marsipangris eller en levande prinsesstårta :P

 6. Välja en plats som du skulle vilja stanna för evigt på? (det kan vara en fantasiplats)
Svar: Om det fanns ett fantasyland, så skulle det vara där! Men då ska min familj med!
 
 7. Vilken författare skulle du helst vilja träffa?
Svar: Lauren Oliver, Tad Williams eller Andrzej Sapkowski, det är de författarna jag känner för att träffa just nu, fast imorgon är det antagligen några andra...

 8. Tycker du om igelkottar?
Svar: Såklart! Hur söta som helst!

 9. Vilket djur skulle du helst vilja vara?
Svar: En katt, de är så smidiga och viga och bra på klättra, det skulle vara underbart att vara katt!

10. Hur många böcker finns i din bokhylla? (på ett ungefär)
Svar: Ehh, runt 400, kanske mer eller mindre (orkar inte räkna...)

11. Om ditt hus började brinna vem skulle du rädda av de här: Katniss (HG), Ginny (harry potter) eller Alice (Twilight)
Svar: Katniss, Alice skulle klara sig själv och Ginny skulle antagligen trolla ut sig själv eller nåt.

Puh, då var det klart! Dessa utmanar jag (ni behöver inte svara på frågorna om ni redan fått frågor och inte orkar mer, eller om ni helt enkelt inte vill): iktoro, Emelie, Malin, Ella, Mimsan, Vynne, Lisa, Elisabeth. Jag vet att det inte är elva, men det gör väl inget? Bra! Här kommer mina frågor:

1. En karaktär du hatar.
2. Om du plötsligt blev rånad på (bokstavligt talat) allt du äger och har utom kläderna på kroppen, vad skulle du göra då (och svara inte "Ringa till statsministern och klaga över barns rättigheter" och så, för du har ingen telefon, och statsministern, kungen och chefen för BRIS vill inte prata med dig)
3. Om du bara hade en dag kvar att leva, vilken låt skulle du lyssna på då?
4. Vilka skulle du helst ha som familj? Ron Weasleys familj (Harry Potter), Edward Cullens familj (Twilight) eller Lennies familj (Himlen börjar här)?
5. Om du plötsligt förflyttades till ett fantasyland, vad skulle du göra då
6. Om du fick välja en bok att bli film, vilken skulle du ta då?
7. 3 saker du gjort som fått dig att känna dig väldigt god.
8. Vad gör du för miljön?
9. Om du plötsligt krymte och blev cirka 10 cm lång, vad skulle du göra då?
10. En bok som du kan läsa om och om igen utan att tröttna.
11. Vilken är den äldsta boken du läst (eller en av de äldsta du läst).

3 kommentarer:

  1. Lycka till med fredagsmysen. Vill dock påpeka att jag har räknat ut att Lord Voldy är född på 1930-talet nån gång. Så han borde vara lite över 70 år då. Fast å andra sidan, det märks ju inte så mycket XD

    SvaraRadera
  2. Jag läste allt, och ska svara på frågorna :)

    SvaraRadera
  3. Mjumi, läste allting och självklart ska jag svara på dom! :D

    SvaraRadera