torsdag 31 maj 2012

Kan man tänka sig, inte visste jag att det fanns ett så enkelt sätt att bli poet på

Jag hittade den här superroliga enkäten hos Iktoro, man ska göra poesi med hjälp av bokryggar. Jag tyckte sex stycken böcker räckte, så här kommer mina finfina dikter! Jag har blundat och tagit ut ur hyllan, så det bli också en total överraskning för mig hur dikterna blir :)
Uppdatering: Kom på att dikterna antagligen mer liknar ett S.O.S. meddelande från någon annan planet som det bara går att urskilja några ord från, typ: "...hjälp...*knaster*...aliens...*sprak*...burkmat...*knaster, sprak*..."Guldkompassen
Silmarillion
Den blodiga origamifjärilen
Övergivna
Harry Potter och de vises sten
Krokodilens tårar

Vad denna dikt möjligtvis kan handla om: Det finns ett föremål, Guldkompassen, som finns i ett land (Silmarillion). Guldkompassen vaktas av några stycken personer. Men någon elakings hantlangare (typ en lönnmördare) dödar en av personerna, som händelsevis råkade ha på sig en origamifjäril (som alltså blir blodig). De kvarvarande personerna är nu övergivna, men så kommer den fasansfulle Harry Potter med de vises sten och dödar alla personerna som var kvar. Och alla i Silmarillion blir så upprörda och ledsna att de gråter över tragedin, och till och med krokodilerna gråter, fast de verkar vara de mest kallsinta och okänsliga djuren på jorden.En smutsig historia
Ensamma hjärtan och hemlösa hundar
Rikets hemlighet
Svarta hjärtat
Skräckhuset
Uppgörelsen

Vad denna dikt möjligtvis kan handla om: Det finns en smutsig historia. Den handlar om en grupp som består av ensamma hjärtan och hemlösa hundar. De har på något mystiskt sätt fått reda på Rikets hemlighet. Men Rikets kung tycker inte om det, han är rädd att de berättar för alla andra i Riket, han har ett svart hjärta. Så han bestämmer sig för att möta de ensamma hjärtana och de hemlösa hundarna i skräckhuset, där det skall göras en uppgörelse...Hur denna uppgörelse går vet jag inte.


Förbundsbryterskan
Över näktergalens golv
Som en skyddande ängel
Kär?
Förrädarens guld
Döden löser alla problem

Vad denna dikt möjligtvis kan handla om: Det finns en kvinna, som kallas Förbundsbrukerskan. Hon är ingen man kan lita på. Ingen gillar henne. Men i hemlighet så älskar hon en man, men hon vågar inte erkänna det. Mannen är rik och välbärgad. Men en natt tog hon mod till sig och kom till hans rum, bara för att se hur han såg ut när han sov. Hon steg över näktergalens golv, ty mannen kallades Näktergalen för han sjöng så fint. Hon vakade över honom som en skyddande ängel. Är hon Kär? frågor hon sig själv. Ja, jag är kär, bestämmer hon sig. Hon böjer sig ner för att kyssa mannen, men då får hon syn på en kassakista, full med pengar. Hon kan inte motstå frestelsen, utan tar då lite och stoppar i fickan, och blir i den stunden en förrädare. Men mannen hade sett på när hon tog pengarna, och blir rasande och låter avrätta henne. Men Förbuntsbryterskan dör i visso om att Döden löser alla problem, och nu behöver hon inte längre oroa sig för hur hennes förfärliga liv ska fortsätta.

Ja, det var det. Om ni gillade inlägget och vill se flera bokryggsdikter, kommentera!

5 kommentarer:

 1. Haha...den onde Harry Potter. Han ska väl vara GOD XD

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, men i dikter kan allt hända :)

   Radera
 2. Har du läst förbundsbryterskan? om du har det, vad tyckte du om den??
  jag funderar på att läsa den;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, jag har inte läst den än, men ska göra det någon gång :) Fast du vet väl att det är del två eller tre i en serie?

   Radera
 3. Fortsätt å gör såna här dikter, de blev bra! :) Jag har sett de som Iktoro har gjort i sin blogg och de blev också bra!

  PS! Fått mitt mejl? :)

  SvaraRadera