tisdag 1 maj 2012

Boktips-part 4

Ja, hehe, det var ganska länge sen senaste boktips-inlägget var med, men nu kommer det igen!

 Kärlek

Anna and the French Kiss av Stephanie Perkins är en perfekt och underbart mysig kärlekhistoria, som utspelar sig i romantikens stad, Paris! Jag har recenserat den (här är recensionen) här i bloggen. Och jag älskar alla personer (utom typ några, t ex Amanda)!
Tipsar till alla!Det händer Nu, av Sofia Nordin, är också en väldigt fin kärlekshistoria där en tjej blir kär i en annan tjej, och om vilka problem som uppstår och annat :) Och jag gillar verkligen omslaget! Tyvärr tog boken slut ganska fort, men man får njuta så länge det varar :) Det finns alldeles för få böcker om två tjejer som blir kära i varandra, eller två killar. Ord som fin och härlig passar till boken.

En annan värld

Darkside-serien, av Tom Becker, är en ganska mörk historia om en annan värld, under det nuvarande London. Jag älskar idén att den platsen kallar Darkside och "vår värld" kallas Lightside. Det är kanske lite konstigt, men jag skulle gärna vilja åka till Darkside om den fanns på riktigt (fast det kanske den gör...), även fast det finns mördare runt varje hörn och att folk slår ihjäl varandra på gatorna och ingen bryr sig om det, och att det finns monster som Lucien (honom vill jag inte möta i en mörk gränd...eller någon annanstans för den delen) och vampyrer. Men utom det så vill jag gärna åka dit, fast då ska jag ha en beskyddare som Carnegie eller något.


Spelkortsmysteriet av Jostein Gaarder är också ett bra exempel på en värld som är parallell med vår. Jag vet, när man ser omslaget så ser det inte så inbjudande ut, men den är faktiskt väldigt bra!
Jag fick en lite Alice i Underlandet-känsla när jag läste boken, fast de är väldigt olika. Den är ganska komplicerad, så man måste läsa noga.
Passar för såna som vill uppleva något extra, och som gillar Alice i Underlandet :)

4 kommentarer:

 1. Svar: Ja eller hur är de små tjejerna söta! de är riktigt sockersöta liksom;)
  Vi ses imorron:P

  SvaraRadera
 2. Karin, jag kan hyra en beskyddare åt dig: mig själv. Personligen så tänker jag ta med mig ett anteckningsblock, pistol och en penna. Plus min vassa tunga och brorsan som assistent- duger det? XD

  SvaraRadera
 3. Svar: Ja den måste du läsa! Det är verkligen ett MÅSTE!

  Aa jag ångrar definitivt inte att jag började läsa den. Det är kul med långa serier :)

  SvaraRadera
 4. Spelkortsmysteriet ligger fortfarande på min läslista, så jag får nog ge mig på den i sommar. Annars är jag också något intresserad av att läsa Nordins bok. Fast jag har bannat mig själv från biblioteket (i annat än att besöka för att lämna tillbaka lånat). Anna and the French Kiss tyckte jag ju dock var söt när jag läste den! :)

  Svar: Tack! Och du ska nog se att det är lätt att skaffa ett Flickr-konto, så ge dig inte än om det är så att du vill vara med. ;)
  Hoppas såklart också på att du får en riktig smakupplevelse, haha!

  SvaraRadera