torsdag 28 juni 2012

Börjar bli riktigt fäst vid omslagsdueller, så här kommer en till

Mumsigaste äpplet
Twilight av Stephanie Meyer
Genesis av Bernard Beckett
Smaskigaste kakan
Kär? av Meg Cabot
Sweethearts av Sara Zarr
Öga
Shatter me av Tahereh Mafi
The Thirteenth Chime av Emma Michaels
Flicka som går på öde väg

Icy Sparks av Gwyn Hyman Rubio
Partials av Dan Wells
Nå, nu  ett långt och roligt omslagsinlägg, är ni inte glada ;) Det var t.o.m. roligt att göra inlägget, nåväl, här kommer mina åsikter:
Mumsigaste äpplet: I mumsighetssynpunkt så ser väl Genesis inte överdrivet aptitretande ut, men nu är det väl meningen att jag ska se den ur omslagssynpunkt. Dock blir jag en aning oroad över stjälken på Genesis, vad sjutton är det för nåt? Gapet på en liten grävskopa, kanske. Men twilight vinner ändå, för jag gillar verkligen kontrasten det röda äpplet har med den svarta bakgrunden, och jag gillar inte den stålgrå färgen på äpplet i Genesis.
Smaskigaste kakan: Det här var verkligen svårt. Jag är väldigt svag för glasyr, speciellt rosa, så jag gillar verkligen Sweethearts. Men jag gillar också kakorna på omslaget till Kär?. Hmm...mycket svårt val, låt mig fundera lite...En sak jag gillar med Kär? är att alla kakorna faktiskt är olika, det vore lite trist om alla var likadana ;) Men Sweethearts vinner, jag kan bara inte motstå rosa glasyr, kan ni?
Öga: Jag kanske borde kallat det "Läskigaste ögonfransarna"? I så fall vinner Shatter me
överlägset, är det träd och ett vattenfall mitt norra öga skådar? Och dessutom fåglar, som  bonus. The Thirteenth chime hade varit perfekt om inte ögonvitan (eller ska jag säga ögonblåan?) vore blå. Men jag älskar bokstäverna på The Thirteenth chime, påminner mig om A Nightmare Before Chrismas. Det är en väldigt intressant iris den har, är det typ
bokstäver? Iallafall, The Thirteenth chime vinner, på grund av de snygga bokstäverna och den coola irisen, snygg färg dessutom.
Flicka som går på öde väg:
 På Icy Sparks så känns det lite vitare, men kusligare än det andra omslaget. Får mig att tänka på en mörk hed, långt borta, kusligt...
Det andra omslaget påminner mer om typ präriern, med vinden som blåser. Man ser ju ganska tydligt att flickan på Partials är på väg till den där staden, men Icy Sparks är lite mer mystisk eftersom man inte vet vart flickan är på väg...
Men partials vinner ändå, jag gillar präriern, och av någon anledning, också vinden som blåser i tjejens hår, känns lite friare då, typ.
Men vad tyckte ni?


2 kommentarer:

  1. Jag tycker att Twilight äpplet helt klart ser aptitligast ut och att Sweathearts ser smarrigast ut (mer glasyr på så håller med dig. Ögat var svårt, gillar båda, men väljer The Thirteenth Chim för ser lite steampunnkigt ut vilket jag gillar. Sist vinner Partials som jag tycker har ett snyggt omslag =)

    SvaraRadera
  2. Ja, visst kan man inte motstå rosa glasyr?

    SvaraRadera