måndag 12 mars 2012

Boktips - part 2

Ja, nu kommer den äntligen, boktips - part 2!! (trumvirvel) (och applåder) (och strålkastare) (vad håller jag på med?)

Sorgliga böcker

"Boktjuven" av Markus Zusak. Oerhört gripande om andra världskriget! Väldigt sorglig (enligt mig) Jag tycke alla borde läsa den! Väldigt intressant eftersom Döden är berättaren!
"Pojken i randig pyjamas" utspelar sig också under andra världskriget! Den är också väldigt, väldigt sorglig! Jag grät nästan när jag läste den! Inget för sådana som bara gillar "Happy Ending" böcker!
Science-fiction böcker

Okej, de här två serierna är båda av samma författare, men vem bryr sig?
 Det finns en fjärde bok i serien ("Där världen slutar") men jag har inte läst den!
"De vandrande städerna", "Förrädarens guld" och "Grön storm" av Philip Reeve är väldigt orginella, alla städer i världen är gigantiska maskiner som åker omkring (ser ni den lilla figuren i nedersta högra hörnet på "De vandrande städerna"? Det är London) Dessutom är tjejen i boken ingen supersnygg fotomodell! Ånej, nästan tvärt om faktiskt!                                                 "Larklight" och "Starcross" av Philip Reeve är också science fiction böcker (annars skulle de inte stå här) och i där utspelar allt sig i rymden! Det är mycket trevligare värld än i hans andra böcker och det finns många spännande varelser i böckerna!

5 kommentarer:

 1. Kommer det fler delar? :D

  SvaraRadera
 2. Jag vill gärna ha fler delar, bara så du vet! ;)

  SvaraRadera
 3. Vilka menar du? Om du menar Larklight och Starcross, så ja, det har kommit en ny del som heter "Mothstorm" (vilket betyder, översatt till svenska "malstorm") eller menar du någon annan?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag menar fler delar av 'Boktips' :D

   Radera
  2. Jaså jaha ...:) Okej, jag håller på med inlägget nu!
   Förresten, om du har några tips på kategorier så kan du väl säga dem?

   Radera