onsdag 14 mars 2012

Boktips - part 3 extra!

Hej! Nu kommer det ännu mer efterlängtade inlägget Boktips - part 3! (ännu mer strålkastare, applåder...nej, nu får jag sluta! Skärp mig!) Eftersom tre är ett heligt tal (...för vem? Inte mig iallafall!) så får det bli extra långt inlägg! Hurra!

Djurböcker
Tja, jag är inte så mycket av djurboksälskare. Jag var typ den enda som under hela min skolgång läste en enda sigge-bok! (eller någon annan hästbok för den delen...) Men jag har faktiskt läst två hyfsade djurböcker!
Enjoy!

"Djuren i gamla skogen" av Colin Dann är en rätt så okänd (jag har iallafall inte träffat någon som läst den) bok om djur. Det är en rätt så stor samling djur som måste flytta eftersom de bygger där de bor.
Den bästa scenen var när de skulle över en liten flod, och kaninerna fick panik och bara åkte åt alla håll! Man såg det nästan framför sig, och jag skrattade åt de korkade kaninerna och åt de andra djuren som försökte få upp dem på land! (Herregud, sa jag det där? Så mycket om ursäkt till alla kaninälskare!) En väldigt bra bok (för att vara en djurbok!)
"Elefantguldet" av Eric Cambell är nog den bästa djurboken jag läst! Tyvärr tog den slut alldeles för fort! Den är berättad ur fyra perspektiv, och Eric Cambell beskriver allt så bra att man ser allt spolas upp som en film framför sig! Den är rolig, sorglig, spännande och allt som en bra bok borde vara! Jag gillar elfanter mycket mer dessutom! En absolut läsvärd bok!


Fantasyserier

Ojojojojoj...det finns så många bra, men jag har redan tagit min favorit "Spejarens lärling" på roliga böcker, så jag får väl ta något annat!

"Skuggmark" av Tad Williams är en fantasyserie i hittils fyra böcker (femman finns på engelska!) som är skriven i lite gammaldags stil. Böckerna heter "Slottet i Sydmark, "Den skinande mannen", "På flykt" och "Skuggspel". Jag har (tyvärr) inte läst fyran än, men min tvilling har det, och hon säger att den är bra! Det är oerhört vidsträckt värd full med kungar och drottningar, och dvärgar och alver, och monster och lönnmördare OSV. Och bakom den hemska skuggranden döljer sig de hemska squarerna med sina arméer, reda att ta över världen!
 En väldigt, väldigt bra serie!


"Bläckhjärta", "Bläckmagi" och "Bläckdöd" av Cornelia Funke är också en väldigt orginell och spännande fantasyserie! (Inte så konstigt eftersom Cornelia är en superbra författare!) Och ni som sett filmen men inte tyckt den var bra måste bara veta att den är väldigt olik boken! Och jag bara älskar tanken på att det finns människor som kan  få saker komma in eller ut ur böcker! Jag slår vad om att inte en enda person som läst den här serien inte drömt om att åka in i en bok efter att ha läst böckerna!
Drakar
Åhhh! Jag älskar drakar!

"Drakryttaren" av Cornelia Funke är en otrolig fin och spännande bok om drakar, och dessutom ritar hon alla sina illustrationer själv! (I Bläckhjärta också!) Hon har dock inte ritat framsidan på boken!
Den här boken är fruktansvärt bra med fantastiska miljöer och varelser! Det är så fantasifulla varelser som jag aldrig hört talas om tidigare! Läs den, och njut!"Temeraire" är en serie på fyra böcker tror jag, men jag har bara läst ettan och tvåan. De heter "Hans majestäts drake" och "Jadetronen", de som jag inte har heter "Svartkrut och eld" och "Elfenbenskriget". Jag gillar dessa böcker, eftersom i nästan alla andra böcker är drakar verkliga, men alla tror att de är bara sagor, eller så är de jättejättejätteovanliga så det bara finns en i hela världen, eller något, men i de här böckerna finns det rätt så många (ja, de har ju inte flera drakar som går omkring och trängs på gatorna, precis) i alla länder som jobbar ihop med arméen, eller flottan, som alla har en drakryttare. Man får vekligen veta rätt så mycket om drakar, vilka sorter som finns och vilken skillnad det är på drakarna och vilka drakar som är bra på vad, osv. En inressant och bra serie, perfekt om man älskar drakar!

Jaha, detta var då Boktips - part 3, vad tyckte ni? Om ni har någon kategori ni absolut vill ha med, så kommentera!
Kram!

5 kommentarer:

 1. De hemska sqarerna,jag tackar jag..
  Vad är det för fel på dem?
  har Gyir stormlyktan förargat dig på något sätt...?

  SvaraRadera
 2. Jaja, syrran.
  Förresten, jag litar inte på snubbar utan ansikten, vare sig de förargat mig eller inte, man hör ju på namnet att han är en skum typ...han låter som nån ur maffian!

  SvaraRadera
 3. Mer Karin! Jag vill att du fortsätter med detta ett tag med annat emellan :)

  SvaraRadera
 4. åhh, vad roligt att du gillar det :) Jag kommer nog fortsätta tills jag får slut på idéér :)

  SvaraRadera
 5. Sv: Det blev en prolog :)

  SvaraRadera