fredag 2 mars 2012

Fiskdissikering!

Hejhej! Idag så dissikerade vi en fisk i skolan! Man var tre i varje grupp (jag var med Liv (http://iktorosbocker.blogspot.com) och Hannah (http://www.bloggarenhannah.blogspot.com))
Det var en petrusfisk. Det var okej i början gick det helt okej, då vi kollade var fjällen, sidolinjen, munnen och sånt satt (alltså allt man såg utanpå) men när man skulle ta ut ögat och kolla på det, så blev

det lite äckligt. På det första ögat så råkade vi spräcka den så allt som fanns inutiögat rann ut som
Kolla! Jag sökte på petrusfisk och så kom den här fulingen upp!
Iallafall, så här såg vår fisk ut, fast den var röd och inte upplagd
på ett fat med något som liknar potatismos...
en äcklig sörja. Men på andra ögat lyckades vi få ut  ögat så vi kunde kolla på det. Sen skulle Hannah skära öpp buken på den (okej, jag erkänner, vi klippte) , ojoj...jag tror faktiskt Liv spydde (det sa hon) och Hannah var tvungen att gå ut för att det blev för mycket! Och vad gjorde jag, ensam med Urban (vi döpte fisken, fast vi upptäckte att det var en hona, så vi döpte om henne till Urbanina de Quincy, Livs ide) Jo, jag...gick min väg...
Iallafall, när vi upptäckt levern, simblåsan, hjärtat och alla de andra inälvorna så skulle man klippa ut magsäcken, öppna den och sen försöka lista vad fisken ätit på senaste tiden! Usch, vad äckligt det var! Vi hittade en pyttekrabba och en pytteräka i magsäcken! Men vet du vad min syrra, Alexandra (http://djuralex.blogspot.com/) och Vicky hittade! I deras fisk magsäck hittade de en lten fisk, som var hel! Och i den fiskens mage hittade de en pytteliten krabba! Coolt va?
Okej , ni kanske inte vill höra alla detaljer om fiskarnas inälvor, men jag måste ändå sluta blogga nu!
Kram!

6 kommentarer:

 1. mhm.. det var äckligt men lite coolty också speciellt med det där om fisken i fisken som hade en krabba i sin mage
  -.- jag ska skriva om det på min blogg tycker ni att jag ska lägga upp bilder eller blir det för äckligt

  SvaraRadera
 2. Jag spydde faktiskt tre gånger, även om Hannah inte trodde mig. Eller spydde och spydde, det var kanske mest sura uppstötningar egentligen.

  SvaraRadera
 3. Hmmm...Liv, inga detaljer, tack!
  Alex: Du kan nog lägga upp bilder, men välj bort de allra hemskaste eller skriv ett kort inlägg innan du lägger upp bilderna där du skriver:
  VARNING! SNART KOMMER SUPERÄCKLIGA BILDER PÅ FISKARNAS INÄLVOR!
  Eller nåt sånt :)

  SvaraRadera
 4. Svar: Tack! Du får jättegärna härma;)

  SvaraRadera
 5. Tack! jag ska nog göra så karin.
  och som sagt inget detaljer tack liv

  SvaraRadera
 6. Vynne: Tack så mycket :)

  SvaraRadera