tisdag 20 mars 2012

Lite roliga saker om vad jag tycker om böcker :)

Hej! Jag kunde inte läsa något på "Sommaren utan män" i helgen, för vi hade besök hela helgen! Så min recension på den kommer inte förrän om några dar!
Jag tänkte visa en rolig enkät som jag hittade hos Bokmuppets, som i sin tur hittade den hos en En bok om dagen, och jag tror jag har sett den hos En plats i bokhyllan
 
Senast lästa: "Den sista önskningen" av Andrzej Sapkowski
Senast köpta bok: Tja, det var väldigt många i bokpaketet (som inte kommit ännu) men en av dem var "Anna and The French Kiss" av Stephanie Perkins
Senast lånade bok: Jag lånar inte böcker på bibblan, men jag lånade "Revolt" av en kompis.
Senast fådda bok:
Favoritbokhandel: Jag har ingen speciell favorit, men jag är väldigt förtjust i Akademibokhandeln!
Favoritbibliotek: Hmm...det får väl bli stadsbiblioteket i Göteborg!Antal lånekort: Noll
Använder som bokmärke: Ett bokmärke från något ställe som heter "Pocketshop", den fanns i Revolt när jag lånade den av Alex (Djur och blandat), och hon sa att jag fick behålla den!Favoritfärg på bok: Hmmm...jag gillar mest när det är något coolt foto, eller annan bild, men färg så tar jag vinrött, djupblått och mossgrönt! Det är väldigt fint på böcker!
Favoritmat/snack vid läsning: Något hemgjort, inte någonting man köpt, kanske en macka med mycket gott pålägg eller någon hemmagjord kaka :)
Favoritdryck vid läsning: Ett glas mjölk eller milkshake/smoothie
Favoritställe att läsa på: I sängen!
På den sidan hålls jag i den bok jag läser just nu: sidan 60 i "Sommaren utan män" av Iris Hustvedt
Den här boken köper jag till en förälder: Ehh...någon vuxenbok? Jag har ingen aning om vad mina föräldrar gillar, kanske någon av Iris Murdock.
Den här boken köper jag till min bästa vän: Jag har många bästa vänner, men det blir nog en spännande bok, typ Beastly-ett odjur, eller Twilight böckerna.
Den här boken köper jag till en partner: Har ingen
Favoritgenre: Paranormal romans, spänning, äventyr, fantasy, typ allt.
Favoritformat: Inbundet, såklart. Det känns mer som en bok då. Fast pocket är ju praktiskt på resor.
Den tjockaste bok jag läst: Jag tror inget klår Harry Potter och fenixorden! 1001 sidor!
Den tunnaste bok jag läst: Det blir väl typ en lassemaja eller något sånt.
Favoritljud när du läser: Något lugnt och rytmiskt, typ ljudet som kommer när någon lagar mat i köket, eller musik av någon bra artist.
Favorittidning: KP (Kamratposten)
Prenumererar på: KP
Senaste impulsköpta bok: "Hustrur och döttrar" av Elizabeth Gaskell
Bokgenre som jag undviker: Tja, mest självbiografier. 
Så gör jag med böcker som jag inte vill ha längre: Sparar i en låda på vinden eller ger bort till någon kusin eller annan släkting som kan behöva dem :)
Så här håller jag koll på vad jag läst: Det gör jag inte, jag kommer bara ihåg det. Så fort jag ser boken så kan jag berätta exakt vad boken handlar om, man glömmer ju inte bort sådant!
Så här sorterar jag min bokhylla: Tja, jag började sortera i bokstavsordning, men jag blev så utmattad av det att jag inte fortsatte med det. Men min tvillingsyrra har en en ordning att hon sorterar dem efter vilka hon tycker bäst om och vilka hon inte läst än. Tyvärr har vi ungefär likadan smak, så hon får ALLA bra böcker i sitt rum! Orättvist!
Nästa bok jag ska läsa: Hmmm...antingen blir det "Det blåser på månen" av Eric Linklater eller "Ögat över månskäran" av Libba Bray, fast mitt bokpaket kan ha kommit, och då tar jag ju såklarte en av dem!

Hoppas ni gillade inlägget!
Kram!

4 kommentarer:

 1. Svar: Jaa, men japanska filmer är bra tycker jag! yeyey;D

  SvaraRadera
 2. Kul inlägg! :)

  SvaraRadera
 3. Sv: JAG SATT UPPE TYP HELA NATTEN!!! :DD
  Nej, det är inte Cato, det är Seneca Crane, huvud spellendaren i det 74:de Hungerspelen! :)

  SvaraRadera
 4. Kul att läsa om din dag! Speciellt det där med drama och teater gillar jag. Efter många år inom teaterns värld blir jag alltid glad när den då och då korsar min väg igen:)

  SvaraRadera